Formule 1 in Nederland?

Omdat Max Verstappen het nu zo goed doet en veel wedstrijden wint, is de Formule 1 heel populair in Nederland. Wat alleen wel jammer is: er zijn geen Formule 1 wedstrijd in Nederland, dus je kunt er eigenlijk niet naartoe om te gaan kijken. Nog niet, want de organisatie van de Formule 1 heeft gesprekken over een race in Nederland. Misschien willen ze in 2020 een race op het circuit van Zandvoort organiseren. In 1985 gebeurde dat voor het laatst.

Dat het doorgaat, is nog helemaal niet zeker. Er wordt nog druk over vergaderd en het is ook niet goedkoop: het organiseren van de wedstrijd kost tussen de 30 en 40 miljoen. Het kabinet heeft al gezegd dat ze niet mee willen helpen met het organiseren. De minister die over sport gaat zegt dat de Formule 1 geen hulp nodig heeft. Hij denkt dat de organisatie al genoeg verdient met het verkopen van dure kaartjes en de hulp van grote bedrijven. Het kabinet geeft dus geen geld aan het circuit van Zandvoort. 

Vind jij het terecht dat het kabinet geen geld geeft aan de Formule 1? En als het toch doorgaat, zou jij dan gaan kijken op Zandvoort? 

Bijbehorende titels:
Zo word je autocoureur (Informatie 52)
De auto (Junior Informatie 243)
Wegen en straten (Junior Informatie 23)

Details en informatie

  • Titel: Formule 1 in Nederland?