Pokémon Go

In de zomervakantie kwam het spel Pokémon Go uit. Het werd direct razend populair. Kinderen spelen het, maar ook veel volwassenen vinden het een leuk spel. Pokémon Go is een spel op je smartphone dat je buiten speelt. Daar kun je op allerlei plekken Pokémonfiguurtjes vangen. In gebouwen, op straat, in het bos en nou ja … overal! Eigenlijk zijn ze er niet echt: alleen met de camera van je mobiel zijn de poppetjes zichtbaar. 

Problemen en pluspunten
Het spel gaf wel wat problemen. Mensen die Pokémon Go spelen, vergeten soms om op het verkeer te letten. Of ze gaan een gebouw binnen en zorgen daar voor veel extra drukte. In sommige gemeenten mag er na een bepaalde tijd buiten niet meer op Pokémonfiguurtjes gejaagd worden. 
Er zitten ook goede kanten aan: buiten spelen is gezond, je ontmoet andere mensen die Pokémon Go spelen en je wordt er vrolijk van. 
Nu is het herfst en wordt het kouder en natter. De bedenkers van Pokémon Go verzonnen een Halloweenspecial om mensen toch naar buiten te krijgen. En de makers komen vast weer met nieuwe ideeën. Want de rage is dan misschien een beetje over; waarschijnlijk zijn heel veel spelers van Pokémon Go het spel nog lang niet zat!

Bijbehorende titels
Games (Informatie 305)
Fantasie en werkelijkheid (Junior Informatie 65)

Details en informatie

  • Titel: Pokémon Go