Trump nieuwe president VS

Het was tot het einde toe spannend, zou Hillary Clinton of Donald Trump winnen? Uiteindelijk werd het Trump, de kandidaat van de Republikeinse Partij. Op 20 januari 2017 volgt hij Barack Obama op als de nieuwe president van de Verenigde Staten. 
De reacties op het nieuws waren verschillend. Trump-fans waren blij en vierden feest. Tegenstanders gingen de straat op. Ze protesteren tegen Trump en zijn plannen. Ze maken zich zorgen over de toekomst van Amerika. Trump heeft geen ervaring in de politiek. Hij is steenrijk geworden met het kopen en verkopen van gebouwen. Zijn aanhangers vinden het juist goed dat hij een zakenman is.
Veel wereldleiders hebben Trump gefeliciteerd met de overwinning. Ook premier Rutte belde Trump. Rutte hoopt dat ze prettig zullen samenwerken. 

Wat wil Trump?
De verkiezingsslogan van Trump was: Make America Great Again. Dat betekent: maak Amerika weer groot. Trump heeft een heleboel plannen. Hij wil zorgen dat er minder werkloosheid is. Hij wil beter onderwijs en gratis gezondheidszorg. Van hem mogen Amerikanen een wapen dragen. Aan het klimaat gaat Trump geen geld uitgeven. Wel aan een muur langs de grens met Mexico. Zo wil hij ervoor zorgen dat arme Mexicanen Amerika niet binnen kunnen komen. Verder wil hij elf miljoen illegale vluchtelingen Amerika uit zetten.  Of hij alle plannen gaat uitvoeren, weet nog niemand. 

Bijbehorende titels
De Verenigde Staten (Informatie 151)

Details en informatie

  • Titel: Trump nieuwe president VS