Max Verstappen

De Nederlandse Max Verstappen is negentien jaar oud en is autocoureur. Max Verstappen is vaak in het nieuws omdat hij meedoet aan de Formule 1. Dat is een serie van 21 wedstrijden die op verschillende plaatsen in de wereld worden gereden. Bij elke race kan een coureur punten verdienen. In totaal doen er dit jaar 22 autocoureurs mee. Max staat nu in de top 6. Hij won de race in Spanje. Toen dat gebeurde, op 15 mei 2016, was hij de jongste coureur die een race in de Formule 1 heeft gewonnen. Op welke plek hij eindigt, is nog niet bekend. Er moeten nog meer races gereden worden.  

Van 40 naar 360 kilometer per uur
Max Verstappen is al heel jong begonnen met racen. Toen hij zeven was, begon hij met karten en werd hij gelijk kampioen van België in de Miniklasse. Een kart kan maar 40 tot 50 kilometer per uur rijden. De Formule 1-wagen waar Max nu in rijdt, kan harder dan 360 kilometer per uur! Wel even een verschil.
Dat Max racet is niet heel gek. Zijn vader is de autocoureur Jos Verstappen en zijn moeder Sophie Kumpen kon ook heel goed karten. 

Bijbehorende titels
De auto (Junior Informatie 243)
Raceauto’s (Junior informatie 295)
De geschiedenis van de auto (Informatie 236)
Racewagens (Informatie 43)

Details en informatie

  • Titel: Max Verstappen