Documentatiecentrum

Eten uit andere landen

Pasta, pizza, quiche, rijst, een broodje shoarma… Dat ligt vast weleens op je bord. Maar wist jij dat al dat eten uit andere landen komt?

Reizen

Vroeger aten mensen alleen wat hier goed groeit: aardappelen, groente en tarwe. Tot ze meer gingen reizen. Zo ontdekten ze wat mensen in het buitenland eten. Eten dat ze lekker vonden, namen ze mee naar hun eigen land. Ook kwamen er steeds meer mensen uit andere landen in ons land wonen. Zo leerden wij hun gerechten kennen.

Eten uit Azië

In ons land zijn veel Chinese restaurants. Je kunt er gaan eten of eten afhalen. Nasi, bami, loempia en kroepoek bijvoorbeeld. Dat eten is wel een beetje aangepast aan onze smaak. 
Veel Chinezen eten niet met mes en vork. maar met stokjes. In ons land proberen we dat nu ook. Sushi bijvoorbeeld. Dat komt uit Japan. Het zijn rolletjes witte rijst, met iets ertussen, bijvoorbeeld rauwe vis of komkommer. 

Japanners drinken vaak thee bij de sushi.

Pizza en patat

Mmm…. pizza of pasta met saus en kaas. Denk maar aan macaroni of spaghetti. Jij vindt dat heel gewoon, maar al dat eten komt uit Italië. En haal jij wel eens een patatje bij de Mac? Dat komt eigenlijk uit Amerika. Het heet: fastfood. Je hoeft er niet lang op te wachten.

Couscous en roti

In ons land wonen veel mensen uit Marokko. Zo leerden we het Marokkaanse eten kennen. Een bekend Marokkaans gerecht is couscous. Dat zijn gestoomde korrels graan. Van Surinamers kennen we de roti met kousenband.
Maar er zijn nog veel meer soorten buitenlands eten. Het eten is er een stuk leuker en lekkerder van geworden!

Details en informatie

  • Titel: Eten uit andere landen
  • Auteur(s): Lucas Arnoldussen
  • Nummer: 429
  • Niveau: 1
  • Siso: J 628