Documentatiecentrum

Het Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum is in Den Haag. Het is een bijzonder museum, je mag er alles aanraken. Je kunt er vooral veel doen: speuren, spelletjes spelen en dingen maken. Je ziet er ook allerlei dingen die te maken hebben met verhalen uit kinderboeken. Zoals het eetbakje van Dikkie Dik en de zonnebril van Paul van Loon.


 ©Lineair, Arnhem
Dit zijn kinderboekhelden die je ontdekt in het museum. 

Tentoonstelling

In het museum zijn tijdelijke tentoonstellingen voor even, maar ook drie vaste tentoonstellingen. Eentje gaat over de boeken van Kikker. De tweede gaat over dieren uit prentenboeken. Nummer drie heet Papiria: daar ontdek je dat er verschillende soorten verhalen zijn: over fantasie, over avonturen en griezelen en verhalen om over na te denken.

Bijzondere spullen

De conservator van het museum verzamelt en bewaart ook spullen die vroeger van schrijvers en tekenaars waren. Ze staan vaak niet in het museum. Daar is niet voor alles plek. De spullen worden bewaard in het depot

Werken in het museum
Anouk is educatief medewerker. Zij zorgt ervoor dat je in het museum op een leuke manier van alles leert over verhalen. Ze zorgt er ook voor dat je je partijtje in het museum kunt vieren.

Details en informatie

  • Titel: Het Kinderboekenmuseum
  • Auteur(s): Annemarie van den Brink
  • Nummer: 437
  • Niveau: 1
  • Siso: AJ 684.9