Documentatiecentrum

Het skatepark

Als je wilt skaten, kun naar een skatepark gaan. Dat is veiliger dan op straat. Er is in dat park namelijk geen ander verkeer. Er zijn skateparken buiten en skateparken binnen. Voor een skatepark binnen moet je een kaartje kopen. Een skatepark buiten is gratis.

Oefenen

Een skatepark is een goede plek om trucs te leren. Dat zijn kunstjes die je vaak moet oefenen. Elk skatepark heeft daarvoor een schans, een helling die je gebruikt om vaart te maken. Er is ook een halfpipe en een pool. Daarop kun je je trucs oefenen.

Bescherming

Bij alle skate-sporten kun je wel eens hard vallen. Daarom moet je bescherming dragen, zoals een helm. Het is ook verstandig om je knieën en je polsen te beschermen. Als er dan toch een ongelukje gebeurt, zijn er de mensen van het skatepark om te helpen. 

Les

Moet je nog veel leren? Geen probleem. In het skatepark is ook iemand die lesgeeft. Vaak kun je de spullen die je nodig hebt om te skaten hier lenen. Je komt in een skatepark skaters tegen: op skates of op een skateboard. Maar je kunt hier ook kunstjes oefenen met een stuntstep of een stuntfiets. 

Veilig

De medewerkers van het skatepark letten op de veiligheid. Maar je moet natuurlijk zelf ook goed opletten. Als je stopt, ga dan meteen naar de kant. Dan botst er niemand tegen je op. Kijk ook uit voor losse skateboards. Want als iemand valt, rijdt het skateboard gewoon door.


Als er iets kapot is, is er altijd iemand om te helpen.

Details en informatie

  • Titel: Het skatepark
  • Auteur(s): Meis Thewissen
  • Nummer: 420
  • Niveau: 1
  • Siso: J 618.65
123movies