Documentatiecentrum

Mijn familie komt uit Turkije

Masal komt uit Turkije. Een paar jaar geleden verhuisde zij met haar ouders en broer naar Nederland. Masal heeft mooie herinneringen aan haar land. In dit boek vertelt ze er over.

Een land vol bloemen

Turkije is een heel groot land. In elk deel van het land is een ander klimaat. Daardoor groeien er veel verschillende bloemen. Er zijn meer dan duizend soorten! Eén daarvan is de tulp. Er is zelfs een tulpenfestival.

Huizen in de rotsen

Masal woonde in de stad Eregli. Daar vlakbij is een plek waar je grotwoningen kunt zien. Dat zijn huizen gebouwd in de rotsen. Niet alleen gewone huizen, maar ook kerken en zelfs hele flats! Er wonen geen mensen meer, maar er komen veel toeristen kijken.

Katoen

Het beroep van boer ken je wel. Boeren verbouwen groente, graan of aardappelen. Maar heb je ooit van een katoenboer gehoord? Dat is het beroep van Masals opa in Turkije. Hij verbouwt katoen. Masal legt uit hoe dat gaat.

Schoon

Masal is moslim. Ze gaat naar de moskee om te bidden. Voordat je naar binnen gaat, was je je gezicht, voeten en handen. In Turkije ging Masal met haar moeder naar een hamam,. Wil je weten wat ze nog meer deed? Ze vertelt het je in het boek!


©Shutterstock, New York
In de tuinen van de blauwe moskee in Istanbul is elk jaar het tulpenfestival.

Details en informatie

  • Titel: Mijn familie komt uit Turkije
  • Auteur(s): Marianne Meulepas
  • Nummer: 447
  • Niveau: 2
  • Siso: AJ Turkije 991
123movies